Granola

In het vorige recept van de koekjes gebruikte ik granola. Dat leverde nogal wat vragen op. Dus vandaag dan maar het recept om zelf granola te maken.


Granola

200 gr Havermout
25 gr sesamzaad
25gr zonnepitten 25 gr chiazaad
50 gr  bruine suiker
20 gr kokosolie
2 tl kaneel
25 gr lijnzaad


Verwarm de oven op 180c.
Meng alles behalve het lijnzaad goed door elkaar.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de granola er over. Bak het in de oven tot het mooi bruin is. Geregeld even om scheppen om verbranden te voorkomen.
Helemaal af laten koelen en dan het lijnzaad toevoegen.  Lijnzaad kan erg 'zeepig' en bitter worden als het te warm wordt.
In een lucht dichte weckpot weken te bewaren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Plaattaart met witlof en brie

Venkel en knolselderij soep

Beste Burger!!

Ratatouille met Ras el Hanout

Razend snelle noedels

Ghee

Bananenijs

Weekmenu 10

Bakplaat groentes