Egg punch - Eggnog

Nog nooit eerder gemaakt maar na de eerste slok wist ik dat er een traditie geboren was! Wat een heerlijk drankje.



Egg punch

5 porties

250 ml volle melk
200 ml slagroom
4 ei dooier
125 gr suiker
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
200 ml donkere rum


Verwarm de melk, slagroom met de nootmuskaat en kaneel in een steelpannetje, tegen het kookpunt.
Klop de dooiers met de suiker luchtig, ongeveer 5 min.
Voeg beetje bij beetje de melk bij de dooiers, goed roeren. Doe de punch terug in de pan en verwarm weer tot onder het kookpunt. De punch wordt nu gaar en dikker. Voeg op het laatst de rum toe en laat afkoelen.
Voor een optimale smaak moet de punch een nachtje staan. Maar of je dat haalt.....


Reacties

Hhiikk, zie al een beetje dubbel.
Hhiikk, zie al een beetje dubbel.

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Plaattaart met witlof en brie

Venkel en knolselderij soep

Beste Burger!!

Ratatouille met Ras el Hanout

Razend snelle noedels

Ghee

Bananenijs

Weekmenu 10

Bakplaat groentes