Plaattaart met witlof en brie
Ik weet niet of het een afwijking is niet alleen ik heb, maar soms komt er ineens een smaak in mij op, of een beeld van een smaak combinatie. Ik ben nogal een beelddenker en tel daar bij op dat ik ook in smaken kan denken en je hebt een soort mini kok in je hoofd die soms op de raarste momenten aan het werk gaat. Tijden de saaie klus van het wasvouwen had ik zo'n moment; een taartje van witlof en brie. Een combinatie die vaak uitstekend gaat en met nog wat honing en een pittige mosterd moet het goed komen. Ik twijfelde nog even over de bodem maar de keus voor bladerdeeg was de juiste. Het resultaat is een verbluffend leuk en lekkere plaattaart die waarschijnlijk bij veel mensen in de smaak zal vallen. Doordat ik de witlof even opbak wordt de bittere smaak van de witlof (die al veel minder is als vroeger) nog minder. De honing maakt het echt af! Plaattaart met witlof en brie 4 personen Bereidingstijd: 1 uur Bladerdeeg rol of 6 losse vellen 125 gr cream fraîche 2 tl mos...
Reacties