Rich sortcrust pastry (zoet kruimeldeeg)


 Dit is een standaard rijk deeg voor zoete taartjes.
Het is een veelzijdig deeg dat je zelfs kan invriezen. Ideaal om een voorraadje te hebben voor als je snel iets lekkers wilt maken. 
Denk bijvoorbeeld aan kleine taartjes met fruitvulling of custard. Of de heerlijke mincepie's voor de kerst. 

Kruimeldeeg

250 gr bloem
150 gr koude roomboter
1 el poedersuiker
2 geklopte eieren
1 gr zout
1 tl azijn
evt paar druppels koud water

Verkruimel de boter tussen je vingers samen met de andere ingrediënten en kneed snel tot een bal. Is het deeg te droog voeg dan wat druppels water toe. 
Druk het deeg iets plat, dek het af en laat minstens een uur in de koelkast rusten. Of vries een portie in voor een ander moment. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Plaattaart met witlof en brie

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Gestoofde wortel met citroen en boter

Haverkoekjes

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Koreaanse gefrituurde kip

Miso soep

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven