4x Havermout 2.0
Het klonk mijn altijd als een vreselijk ouderwets goedje in de oren. Havermout, een beetje aangebrand en met klontjes. Ik weet niet waar het door komt, misschien toch de verhalen van mijn moeder over haar ervaring met het standaard jaren '50 ontbijt.
Nee, ik had niet gedacht dat ik zo enthousiast zou raken van deze, op zichzelf smakeloze brij.
Toch wil ik nu iedereen vertellen dat ik me vergist hebt, havermout is super veelzijdig en met de juiste ingrediënten echt heel lekker.
Ik geef je hier 4 voorbeelden, de basis is steeds hetzelfde en met de topping kan je eindeloos variëren.
Basis recept
1 deel havermout
2 delen melk
1 geprakte banaan
optioneel
scheutje rozenwater
1 el chiazaad
Breng zachtjes aan de kook en roer goed. Hoe meer je roert hoe romiger de havermout wordt.
Voeg de banaan toe en klaar!
Gekarameliseerde appel
![]() |
1 appel
1 el honing
1 el water
1 el boter
snufje kaneel
bak de appel in de boter terwijl de pap zachtjes kookt.
voeg de kaneel, honing en water toe en laat op midden hoog vuur karameliseren.
Zomerfruit
frambozen
prezik
banaan
Bosvruchten diepvries
Een flinke hand diepvries fruit smaakt altijs super in de havermout.
En super handig om in huis te hebben, ook voor smoothies.
Reacties