Regenboog pannenkoeken

Vraag een gemiddeld kind wat ze op woensdag willen eten en PANNENKOEKEN is waarschijnlijk een van de meest gehoorde antwoorden. Die van mij is een uitzondering want die zou sushi zeggen, maar die is soms wat raar (van wie zou ze het hebben?).
Ik lust zelf ook best wel een pannenkoek op zijn tijd maar dan als toetje of ontbijt. Niet als maaltijd. Dat dit heel anders is voor kinderen weet ik maar al te goed. Daarom hier een paar leuke ideeën om dat pannenkoeken festijn toch nog een beetje gezond te laten verlopen.
Wij aten vroeger thuis op zondag vaak "soep met pannenkoeken". Eerst een goed gevulde groentesoep en daarna pannenkoeken als toetje.
Wij aten vroeger thuis op zondag vaak "soep met pannenkoeken". Eerst een goed gevulde groentesoep en daarna pannenkoeken als toetje.
Ik bak geregeld pannenkoekjes waar ik groenten in verwerkt heb. En eigenlijk proef je daar niks van en is het vooral de kleur die verraad dat er nog wat inzit. Maar een beetje ouder verzint daar een goed verhaal bij toch?!
Ik maak graag dikke pannenkoeken omdat die makkelijker zijn te bewaren. Ik voeg een extra ei toe aan het basis beslag en voeg daarna nog wat zelfrijzend bakmeel toe aan elk individueel beslag tot het de de dikte van yoghurt heeft.
Pannenkoeken
500 ml melk
350 gr (volkoren) bloem
2 eieren
snuf zout
350 gr (volkoren) bloem
2 eieren
snuf zout
100 gr verse of diepvries spinazie
100 gr gekookte rode biet
100 gr gekookte wortel
Vulling:
gebakken appeltjes met kaneel
bosvruchten mix uit de diepvries
gebakken paprika en wortel reepjes
feta
spek
kaas
gebakken appeltjes met kaneel
bosvruchten mix uit de diepvries
gebakken paprika en wortel reepjes
feta
spek
kaas
Maak het basis pannenkoekenbeslag en verdeel in drie porties.
Pureer de groenten en meng met een van de porties beslag.
Het kant zijn dat het beslag iets te dun of juist te dik is. Maak daarom even een proef pannenkoek en voeg anders nog wat bloem of melk toe.
Pureer de groenten en meng met een van de porties beslag.
Het kant zijn dat het beslag iets te dun of juist te dik is. Maak daarom even een proef pannenkoek en voeg anders nog wat bloem of melk toe.
Bak de pannenkoeken met wat boter.
Ik hou wel van wat vulling bij de pannenkoeken, ook gebakken groenten doet het vaak goed er bij. En dan blijkt gebakken paprika mix met wat zout verbazend lekker te combineren met stroop.
Reacties
Krijg je dan ook zo'n mooie kleur?