Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)
Vandaag het recept voor de eiren, maar makkelijk te vervangen door iets anders. Wil je helemaal vegan vervang de eiren dan eens door kikkererwten of grove stukken bloemkool.
De saus is ook prima een dag van te voren te maken of zelfs in grote hoeveel heden en in te vriezen. Wacht dan met het toevegen van de eieren tot de saus ontdooit is.
Sambal goreng telor
4 personenBereidingstijd: 1,5 uur
2 uien, gesnipperd
3 knoflook, gesnipperd
2 el sambal oelek (of naar smaak)
1 tl gemalen laos
1 el gula djawa (palm suiker, te vervangen door bruine basterdsuiker)
1 blik tomaten blokjes
50 gr kokos santen blok
2 el kejap manis
3 djeroek poeroet (limoenblad, diepvries bij de toko te krijgen)
maggi blokje naam smaak
1 el olie
4 eieren
Kook de eieren hard en spoel ze daarna koud.
Verhit de olie in een wok of pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg sambal, suiker, laos, en ketjap toe. Meng even goed.
Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Voeg limoenblad toe en laat 30 min zachtjes inkoken.
Voeg kokos santen toe en laat niet meer koken.
Proef!! Voeg naar smaak wat maggi toe. Te pittig voeg dan wat suiker of ketjap toe. Mag het nog iets pittiger.... neem wat sambal.
Pel de eieren en leg ze in de saus. Laat ze nog 30 min rusten en op smaak komen.
Serveer bij een Indische rijsttafel of zo als wij graag doen bij de BB&R met kousenband (of sperziebonen) met fa chong.
Reacties