Weekmenu 9

 

Maandag

Bake tray met worstjes

Ik vind het een van de makkelijkste manieren van koken. 
Het snijden is misschien even wat werk, maar persoonlijk vind ik dat wel rustgevend. Alle groenten krijgen een andere vorm, de ene snij ik in reepjes, de andere in dobbelstenen en weer andere in plakjes. Het belangrijkste is dat de stuken niet te klein zijn. In de oven verdampt veel vocht en als je de groentes te klein snijd blijft er niks van over. 
De marinade is natuurlijk een beetje persoonlijk, wij houden van pittig dus gaat er heel wat chili peper op. Maar wat rustiger kan ook. 
Experimenteer wat met smaken en je vindt vast jullie "huis-smaak"

1 fles pompoen
2 zoete aardappels
1 pastinaak
1 winterwortel
2 bietjes
1 aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui, in halve ringen
1 tl knoflook poeder
1 tl uien poeder
1/2 tl paprika poeder
1/2 tl tijm
1/2 tl oregano
chili vlokken naar smaak
1 tl honing
4 el olijfolie
zout & peper naar smaak
merguez chipolataworstjes

Meng al de smaakmakers met de olie en de honing. 
Snij al de groenten en de ui. Meng alles door de marinade (hou de bietjes even apart, anders wordt alles roze).
Verdeel de groentes op een bakplaat met bakpapier of een flinke schaal. Haal de bietjes nog even door de overgebleven marinade in de kom en verdeel ze over de bakplaat. 
Bak 30 min op 175C 
Ik bak de worstjes even kort aan in de pan en leg ze de laatste 3-5 min in de oven op de plaat.
Ik serveer er zelf niks meer bij. Maar een frisse salade kan altijd.


Dinsdag

Pasta met groene saus en zalm

Ideaal om de groentela in de koelkast even lekker op te ruimen. Wij eten het graag met een stukje gebakken zalm. 
Zie HIER voor het recept

Woensdag

Breakfast for dinner 

Soms doen we raar.....
Zie HIER voor het recept.


Donderdag

Nasi goreng

Een klassieker. En deze keer echt helemaal zonder pakjes en zakjes. Hij is zeer rijk gevuld dus er hoeft eigenlijk niet heel veel bij. 
Wel lekker met wat kroepoek en atjar. 
Zie HIER voor het recept

Vrijdag

Taco schotel

Ooit bedacht als een soort restjes recept, maar nu staat het regelmatig bij ons op het menu. 
Je kan zo veel variëren als je wilt met wat je er op gooit. 
Zie HIER voor het recept


EXTRA:

Voor het weekend iets wat eigenlijk te lekker is....
Een bananen toffee taart. 
Serveer met slagroom of een flinke schep vanille ijs. 
Zie HIER voor het recept.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip