VEGA weekmenu 1
Omdat ik mee doe aan de 40-dagen geen vlees uitdaging ben ik me steeds meer aan het verdiepen in vegetarische gerechten. En dan niet simpel het vlees er uit laten of vervangen door een vega alternatief. Maar echt op zich zelf staande gerechten die gewoon geen vlees bevatten.
Komende weken zal ik dus naast het gewone weekmenu ook een vegetarisch weekmenu maken.
Maandag
ShakshukaEigenlijk een gerecht dat bij het ontbijt gegeten wordt in het midden oosten en noord Afrika, maar het past bij ons beter op de diner tafel. Een kruidig, niet al te moeilijk gerecht met ruim voldoende groente.
Zie HIER voor het recept
Dinsdag
BB&R met pittige eieren en sperziebonenHier laat ik dus wel gewoon het vlees weg. Soms kan het ook wel prima. Dus lees het recept gewoon en laat het vlees gewoon weg.
Zie HIER voor het recept.
Woensdag
Venkel-knolselderij soepEasy!!! Echt een hele makkelijke snelle voedzame soep. Die door de milde smaak echt door iedereen gewaardeerd zal worden.
1 Knolselderij, in grove stukken
1 venkel knol, in grove stukken
1 sjalot, gesnipperd
1 knoflook, gesnipperd
2 maggi blokjes (naar smaak)
1,5 liter water (of meer als het te dik is)
1 el olie
Bak de sjalot en knoflook heel licht aan in de olie.
Voeg de rest toe en laat 20 minuten zachtjes koken, of tot de knolselderij zacht is.
Pureer de soep met een blender of staaf mixer.
Proef! Maak op smaak.
Serveer met je lekker vind, brood of een tosti....
Donderdag
EnchiladasVega gehakt is een optie, maar ik ga tegenwoordig liever voor een blikje linzen. Die bak ik even op, net zo als gehakt. Het geeft een prima bite en is gewoon ook erg lekker.
Zie HIER voor het recept.
Vrijdag
Nasi met tempeh en pindasausEen "gouwe ouwe" bij ons thuis. Als ik echt niet weet wat ik moet koken maak ik deze nasi of de razend snelle noedels.
Vaak maak ik veel te veel, maar de pan is de dag er na leeg want iedereen komt in de loop van de avond nog een bakje halen.
Zie HIER voor het recept.
Reacties