Enchiladas

Noemen jullie elk gerecht naar de originele naam thuis? Bij ons thuis hebben we zo onze eigen namen voor bepaalde gerechten. Zo heet het gerecht van vandaag gewoon WRAPS. Welke vulling en met of zonder tomatensaus maakt niks uit. Dus vandaag is de makkelijke maaltijd wraps. Met een vulling van gehakt en bonen. 


Wraps
4 personen

Bereidingstijd 20 min + 20 min in de oven

300 gr (vega) gehakt
3 knoflook
1 ui
1 peper
1 zak bonenmix 
1 blik mais
1 zakje tacokruiden
2 paprika's
1 avocado
300 ml passata
Zout&peper
6 wraps
handje geraspte kaas

Bak het gehakt lekker knapperig, voeg 2 fijn gehakte knoflook en de gesnipperde ui toe. Bak op laag vuur even mee. Voeg peper (naar smaak), bonen, uitgelekte mais en de taco kruiden toe. Laat het geheel even door pruttelen. Is het te droog voeg een klein beetje water toe.
Hak het derde teentje knoflook fijn en doe het bij de tomatensaus. Maak op smaak met wat zout en peper en evt wat tabasco.
Snij de paprika en avocado in reepjes.
Vet een ovenschaal in.
Leg de wraps op de snijplank en doe  er wat bonen, paprika en avocado op. Rol de wrap stevig op en leg in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de andere en leg ze strak tegen elkaar aan. Schenk de tomatensaus er overheen en strooi de kaas er over. 
Zet vervolgens 20min in een oven op 160C.

Je hebt nu tijd om evt nog een salade en wat rijst er bij te maken. Of om even op te ruimen of voor een wijtje....

Simpel, smakelijk eten. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Tagliatelle met wilde spinazie

Weekmenu #14

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Artisjokken

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Surinaamse bami met paksoi

Pasta met groenten roomsaus

Tom Kha Kai - home made

Plaattaart met witlof en brie