Lasagne met spinazie, ricotta en gorgonzola

Ik probeer één keer per week een nieuw recept te proberen. Dat is een prima manier om mijn kennis uit te breiden en voor de andere leden van het gezin een goede methode om hun grenzen te verleggen ;-) 
Ja het wordt zeker niet altijd gewaardeerd als ik weer eens met iets nieuws kom. Ze vinden het ook echt niet altijd lekker. Dat mag. Over het algemeen moet je iets een aantal keer proeven om het op smaak te kunnen waarderen. Zeker als het gaat om zulke uitgesproken smaken gaat als gorgonzola. 
Dit recept is dus iets nieuws, ik zag een recept voor cannelloni in de Allerhande, dat zag er lekker uit. Maar cannelloni vind ik echt te veel werkt, dus paste ik het recept wat aan en werd het een lasagne die hier thuis best in de smaak viel. 
De foto is niet de beste, maar ja het gaat om de smaak. 


Lasagne met spinazie, ricotta en gorgonzola

4 personen
Bereidingstijd: 35 min + 35 min in de oven op 180C

Ingrediënten
600 gr verse spinazie
olijfolie
2 knoflook
1 sjalot
1 tl Italiaanse kruiden 
500 gr ricotta
1 limoen sap en zest
handje walnoten (optioneel)
lasagne bladen
zout en peper
100 gr gorgonzola
200 ml warme melk
handje kaas

Hak de walnoten en rooster ze in een droge hete pan. Zet ze apart. 
Bak de spinazie tot alles geslonken is. Er komt heel veel vocht vrij dus laat de spinazie uitlekken in een zeef. 
Bak de knoflook en sjalot in wat olie glazig. Voeg de walnoten en kruiden toe en laat zo staan. 
Rasp en pers de limoen. Voeg dit bij de ricotta. Maak op smaak met het knoflook mengsel en zout en peper. Ricotta heeft erg weinig smaak van zichzelf, die moet je dus zelf toevoegen. 
Als de spinazie goed is uitgelekt kan je de lasagne opbouwen. Begin met wat ricotta , dan spinazie en dan lasagne bladen. Ga zo door tot alles op is. 
Verwarm in een steelpannetje de melk en voeg de gorgonzola toe. Laat een beetje smelten.
Giet de melk over de lasagne. Verdeel de geraspte kaas er over en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over.
Tot hier kan je de lasagne prima van te voren klaar maken en in de koelkast zetten. 
Bak de lasagne in 35 min in een oven van 180C.


Serveer tip: 
Met een frisse salade van veldsla en peer maak je dit gerecht helemaal af.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Tagliatelle met wilde spinazie

Weekmenu #14

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Artisjokken

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Surinaamse bami met paksoi

Pasta met groenten roomsaus

Tom Kha Kai - home made

Plaattaart met witlof en brie