Koekjes van Sheherazade




Koekjes van Sheherazade


120 gr boter
75 gr suiker
160 bloem
3 el rozenwater
½ tl saffraan
Aardbeien jam


Meng saffraan en rozenwater en laat minstens een uur staan trekken. 
Smelt de boter en roer de suiker er door. Roer tot de suiker voor een groot gedeelte is opgelost.
Voeg de bloem toe en kneed heel snel tot een vast deeg. Vorm een bal en leg voor minstens 30min in de koelkast.
Vorm klein balletjes ten grote van een euro munt. Leg ze op 4 Cm van elkaar op een bakplaat en druk ze een beetje plat met je duim, zodat er ook een kuiltje ontstaat.
Vul de kuiltjes met een klein beetje jam.
Bak de koekjes 15min in een oven van 170C en haal ze meteen met een paletmes of kaasschaaf van de bakplaat en laat ze
 afkoelen op een rek. Kijk uit, de koekjes zijn nog zacht en heel heet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Tagliatelle met wilde spinazie

Weekmenu #14

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Artisjokken

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Surinaamse bami met paksoi

Pasta met groenten roomsaus

Tom Kha Kai - home made

Plaattaart met witlof en brie