Surinaamse nasi.

Surinaamse Nasi
4 personen 


Bereidingstijd 20-35 min. 

300 gr basmatirijst
500 gr nasi groenten (ik gebruik gewoon een groentepakket)
1 knoflook gesnipperd
3 el Faya Lobi Nasi Goreng
1 kipfilet 
2 el Faya Lobi Moksi Meti
1 komkommer
10 el kruidenazijn
1 tl suiker

Kook de rijst droog zo als op de verpakking staat. Laat de rijst goed droog stomen en redelijk afkoelen.
Leg de kipfilet in de moksi Meti marinade. Zout is niet nodig.
Schil en halveer de komkommer. Schil het een kaasschaaf of dunschiller lange plakken. Meng de azijn en suiker in een kom en doe de komkommer en in. Laat het zo staan tot je gaat eten.
Bak de kip in wat ghee of olie gaar.
Wok in een wok of stevige hapjespan de knoflook in wat ghee of olie. Doe de groenten er bij. Wok de groenten snel zodat ze knapperig blijven. Doe beetje bij beetje de rijst er bij en zorg dat alles goed warm wordt. Maar op smaak met de Nasi kruiden. 
Laat alles goed door warmen.
Snij de kip in plakjes. Proef de nasi, misschien nog wat kruidensaus er door? Hou je van pittig geef er dan lekkere sambal bij. 
Ik serveer het met kroeppoek en de reepjes komkommer. Nyan swati!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Tagliatelle met wilde spinazie

Weekmenu #14

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Artisjokken

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Surinaamse bami met paksoi

Pasta met groenten roomsaus

Tom Kha Kai - home made

Plaattaart met witlof en brie