Beste Burger!!

Zo af en toe heb ik echt zin een hamburger. Heel soms rij ik dan langs de Grote M om er één te halen. Maar er gaat niks boven deze zelf gemaakte burger. Ok, ze vielen iets te groot uit omdat ik per ongeluk 600 gr gehakt uit de vriezer had gehaald ipv 350. Maar ze smaakte er niet minder lekker om. Het was een hele hap. 


Hamburger

4 personen
bereidingstijd: 35-40 min

350 gr gehakt 
1 el mosterd
1 el worcestershiresaus 
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl paprikapoeder
1 ei
zout en peper naar smaak
4 hamburger broodjes
sla
tomaat
komkommer

Optioneel:
friet of gebakken aardappeltjes
mayo
ketchup
ui
avocado
bacon
gebakken ei
kaas

Maak eerst het gehakt op smaak. Meng ei, mosterd, worcestershiresaus en kruiden door elkaar. Begin met niet te veel zout en meng het allemaal goed door het gehakt. Ik kneed het gewoon met mijn handen. Neem er een klein stukje van af en bak het. Dit is de enige manier om te testen of het gehakt goed gekruid is. Is het te flauw, voeg nog wat zout en peper toe. Laat het gehakt een kwartiertje op smaak komen. 
Vorm 4 platte porties van het gehakt en bak het in een pan. Boter of olie is niet nodig, er zit voldoende vet in het gehakt. Laat de burgers aan beide kanten goed bruin bakken, dit geeft de smaak. Liever geen deksel op de pan, dan ben je het knapperige korstje weer kwijt. 

Snij ondertussen de groenten en bereid evt bijgerechten. Ik had er aardappel partjes uit de diepvries bij en wat avocado. Maar eigenlijk is alles mogelijk wat je maar lekker vind. 
Halveer de broodjes en bak ze , op het snijvlak, even in een droge pan tot ze bruin zijn. Dit geeft ze net wat extra smaak en worden ze warm. 

Zet al je 'goodies' op tafel. Zo kan iedereen zijn hamburger na wens  beleggen. 

Geniet er van. Het hoeft niet elke dag gezond en verantwoord te zijn. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Tom Kha Kai - home made

Ratatouille met Ras el Hanout

Artisjokken

Tagliatelle met wilde spinazie

Plaattaart met witlof en brie

Gnocchi met artisjokken in roomsaus

Geen saaie spruitjes

Dadel pasta

Pasta met groenten roomsaus