Egg punch - Eggnog

Nog nooit eerder gemaakt maar na de eerste slok wist ik dat er een traditie geboren was! Wat een heerlijk drankje.



Egg punch

5 porties

250 ml volle melk
200 ml slagroom
4 ei dooier
125 gr suiker
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
200 ml donkere rum


Verwarm de melk, slagroom met de nootmuskaat en kaneel in een steelpannetje, tegen het kookpunt.
Klop de dooiers met de suiker luchtig, ongeveer 5 min.
Voeg beetje bij beetje de melk bij de dooiers, goed roeren. Doe de punch terug in de pan en verwarm weer tot onder het kookpunt. De punch wordt nu gaar en dikker. Voeg op het laatst de rum toe en laat afkoelen.
Voor een optimale smaak moet de punch een nachtje staan. Maar of je dat haalt.....


Reacties

Hhiikk, zie al een beetje dubbel.
Hhiikk, zie al een beetje dubbel.

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip