Egg punch - Eggnog
Nog nooit eerder gemaakt maar na de eerste slok wist ik dat er een traditie geboren was! Wat een heerlijk drankje.
Egg punch
5 porties
250 ml volle melk
200 ml slagroom
4 ei dooier
125 gr suiker
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
200 ml donkere rum
200 ml slagroom
4 ei dooier
125 gr suiker
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
200 ml donkere rum
Verwarm de melk, slagroom met de nootmuskaat en kaneel in een steelpannetje, tegen het kookpunt.
Klop de dooiers met de suiker luchtig, ongeveer 5 min.
Voeg beetje bij beetje de melk bij de dooiers, goed roeren. Doe de punch terug in de pan en verwarm weer tot onder het kookpunt. De punch wordt nu gaar en dikker. Voeg op het laatst de rum toe en laat afkoelen.
Voor een optimale smaak moet de punch een nachtje staan. Maar of je dat haalt.....
Klop de dooiers met de suiker luchtig, ongeveer 5 min.
Voeg beetje bij beetje de melk bij de dooiers, goed roeren. Doe de punch terug in de pan en verwarm weer tot onder het kookpunt. De punch wordt nu gaar en dikker. Voeg op het laatst de rum toe en laat afkoelen.
Voor een optimale smaak moet de punch een nachtje staan. Maar of je dat haalt.....
Reacties