Havermout appelcake
Ik kreeg de vraag of ik een appelcake kon maken zonder suiker, meel en boter. Een leef bakblik dacht ik eerst maar na wat goochelen en rondkijken is er toch een recept uit gekomen dat niet kan mislukken. En een smakelijke cake oplevert.
Havermout appelcake
70 gr amandelen of gemengde noten
2 rijpe bananen
135 gr ongesuikerde dadels
120 gr havermout of granola
1 ei
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
1 1/2 appel in stukjes
1/2 appel in partjes
1 tl kaneel
2 rijpe bananen
135 gr ongesuikerde dadels
120 gr havermout of granola
1 ei
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
1 1/2 appel in stukjes
1/2 appel in partjes
1 tl kaneel
Hak de dadels, noten, banaan, zout en havermout in een keukenmachine tot een egaal beslag. Voeg het ei en bakpoeder toe en mix nog even goed door.
Meng de blokjes appel en kaneel door het beslag.
Vet een bakblik in of gebruik bakpapier. Doe het beslag in de vorm en duw de schijfjes appel er in. Tik het bakblik een paar keer op het aanrecht om lucht gaten te voorkomen.
Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
Prik met een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.
Laat de cake 30minuten in het bakblik afkoelen voor dat je hem er uit haalt.
Meng de blokjes appel en kaneel door het beslag.
Vet een bakblik in of gebruik bakpapier. Doe het beslag in de vorm en duw de schijfjes appel er in. Tik het bakblik een paar keer op het aanrecht om lucht gaten te voorkomen.
Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
Prik met een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.
Laat de cake 30minuten in het bakblik afkoelen voor dat je hem er uit haalt.
Opties:
Voeg wat zaden door het beslag voor extra vulling.
1 el chiazaad of lijnzaad of sesamzaad.
Voeg wat zaden door het beslag voor extra vulling.
1 el chiazaad of lijnzaad of sesamzaad.
Reacties