Upside down bananen toffee cake

 Bananen toffee taart

Weer een recept op verzoek, Hildegard hier mee scoor je gegarandeerd vrijdag. 
En de rest van de smul apen die dit lezen en willen maken natuurlijk ook.

Karamel
150 gr slagroom
250 gr suiker
75 gr boter

Cake beslag
250 gr zachte boter
150 gr licht basterd suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
5 eieren
4 bananen


Karamel
Doe de suiker met een beetje (4 el)  water in een koekenpan en karamelliseer de suiker lichtbruin. (niet roeren, alleen evt. de pan schudden) en blus af met de slagroom, LET OP pan van het vuur en niet alles in een keer. De suiker is heel heet en kan spetten. 
 Breng aan de kook en roer tot het een mooie egale karamel is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.  Laat de karamel een beetje afkoelen zodat hij iets indikt. Schenk de Karamel in de vorm.

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Roer de boter en suiker smeuïg en meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes van 3-4 cm . Verdeel plakjes  banaan over de toffeelaag en schenk het cakebeslag erop. Bak de upside down in circa 55-60 minuten goudbruin en gaar. Prik in de cake om te controleren. Leg een plank of bord op de cake en kieper hem om. Verwijder het papier. LET OP er loopt zeer warme karamelsaus uit. 

Serveer met luchtige slagroom, ik neem hiervoor suikervrije slagroom omdat de taart al zoet genoeg is. Of een stevige schep goede vanille ijs. 




Bron: Foodelicious 


Reacties

Linnas79 zei…
Jummmmm, deze ga ik zeker een keer maken!

(Mag ik dan een keer bij jou kijken hoe die caramel moet? Dat krijg ik NIET voor elkaar...)
Ik kom hem wel een keer bij je maken. Het is echt zo makkelijk.
Linnas79 zei…
Altijd gezellig!!

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Koreaanse gefrituurde kip