Upside down bananen toffee cake
Bananen toffee taart
Weer een recept op verzoek, Hildegard hier mee scoor je gegarandeerd vrijdag.
En de rest van de smul apen die dit lezen en willen maken natuurlijk ook.
150 gr slagroom
250 gr suiker
75 gr boter
Cake beslag
250 gr zachte boter
150 gr licht basterd suiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
5 eieren
4 bananen
Karamel
Doe de suiker met een beetje (4 el) water in een koekenpan en karamelliseer de suiker lichtbruin. (niet roeren, alleen evt. de pan schudden) en blus af met de slagroom, LET OP pan van het vuur en niet alles in een keer. De suiker is heel heet en kan spetten.
Breng aan de kook en roer tot het een mooie egale karamel is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Laat de karamel een beetje afkoelen zodat hij iets indikt. Schenk de Karamel in de vorm.
Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Roer de boter en suiker smeuïg en meng het zelfrijzend bakmeel erdoor. Voeg een voor een de eieren toe. Pel de bananen en snijd de bananen in plakjes van 3-4 cm . Verdeel plakjes banaan over de toffeelaag en schenk het cakebeslag erop. Bak de upside down in circa 55-60 minuten goudbruin en gaar. Prik in de cake om te controleren. Leg een plank of bord op de cake en kieper hem om. Verwijder het papier. LET OP er loopt zeer warme karamelsaus uit.
Serveer met luchtige slagroom, ik neem hiervoor suikervrije slagroom omdat de taart al zoet genoeg is. Of een stevige schep goede vanille ijs.
Bron: Foodelicious
Reacties
(Mag ik dan een keer bij jou kijken hoe die caramel moet? Dat krijg ik NIET voor elkaar...)