Nasi Goreng

Zonder zakje&pakjes
Inderdaad, weer een recept waar niks anders dan pure en 'hele' producten in gaan. Elk ingrediënt is er om smaak van de nasi  te geven en niks anders. 
Vandaag dus een recept voor Nasi.
 
*update met vegetarische variant*

Nasi Goreng

4 personen
Bereidingstijd: 1 uur

Boemboe
1 ui
3 teentjes knoflook
1-2 lomboks of Spaanse pepers
30 gr palmsuiker (Gula Djawa)
50 gr garnalen of 2 tl trassi 
2 tl ketoembar
1 el zeezout
2 el ketjap
1 el pindakaas

300 gr kip in blokjes
100 gr ham in blokjes
500 gr nasi groenten
600 gr gekookte rijst. 

Doe al de ingrediënten van de boemboe in een keukenmachine. Hak alles fijn maar het hoeft geen puree te zijn. 
Bak de kip in de pan gaar. Zet apart.
Bak de boemboe op laag vuur in 5 min gaar, het gaat nu heerlijk ruiken.
Doe de groenten en ham er door en schep goed om. Voeg kip toe en proef. Mag het iets pittiger of wat meer zout? Voeg wat extra sambal of ketjap of zeezout toe. 
Eigenlijk niks meer aan doen! 

*VEGA* 
Vervang de kip en ham door gemarineerde tofu. 
350 gr tofu 
1 el van de boemboe

Laat de tofu heel goed uitlekken. Knijp  het overtollige vocht er uit en bak in een laagje olie.
Voeg de boemboe toe en bak nog even op. 
Meng met de rijst. 

Reacties

IJoosen zei…
Als ik vega wil eten, waar kan ik de trassie dan mee vervangen?
Als het echt vegan moet zou ik de trassi vervangen door taotjo, dat is een pasta van gefermenteerde sojabonen en geeft ook die unami smaak die vissaus of trassi ook geeft.
Het is te koop in de meeste toko's.
Een makkelijkere manier zijn gistvlokken.

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Koreaanse gefrituurde kip