Nasi Goreng
Zonder zakje&pakjes
Inderdaad, weer een recept waar niks anders dan pure en 'hele' producten in gaan. Elk ingrediënt is er om smaak van de nasi te geven en niks anders.
Vandaag dus een recept voor Nasi.
*update met vegetarische variant*
Nasi Goreng
4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 1 uur
Boemboe
3 teentjes knoflook
1-2 lomboks of Spaanse pepers
30 gr palmsuiker (Gula Djawa)
50 gr garnalen of 2 tl trassi
2 tl ketoembar
1 el zeezout
2 el ketjap
1 el pindakaas
300 gr kip in blokjes
100 gr ham in blokjes
500 gr nasi groenten
600 gr gekookte rijst.
Doe al de ingrediënten van de boemboe in een keukenmachine. Hak alles fijn maar het hoeft geen puree te zijn.
Bak de kip in de pan gaar. Zet apart.
Bak de boemboe op laag vuur in 5 min gaar, het gaat nu heerlijk ruiken.
Doe de groenten en ham er door en schep goed om. Voeg kip toe en proef. Mag het iets pittiger of wat meer zout? Voeg wat extra sambal of ketjap of zeezout toe.
Bak de boemboe op laag vuur in 5 min gaar, het gaat nu heerlijk ruiken.
Doe de groenten en ham er door en schep goed om. Voeg kip toe en proef. Mag het iets pittiger of wat meer zout? Voeg wat extra sambal of ketjap of zeezout toe.
Eigenlijk niks meer aan doen!
*VEGA*
Vervang de kip en ham door gemarineerde tofu.
350 gr tofu
1 el van de boemboe
1 el van de boemboe
Laat de tofu heel goed uitlekken. Knijp het overtollige vocht er uit en bak in een laagje olie.
Voeg de boemboe toe en bak nog even op.
Meng met de rijst.
Voeg de boemboe toe en bak nog even op.
Meng met de rijst.
Reacties
Het is te koop in de meeste toko's.
Een makkelijkere manier zijn gistvlokken.