Chili con (sin) Carne

Chili Con Carne

Een super makkelijk gerecht maar vaak wordt er voor de kruiden toch een snel en makkelijk pakje gebruikt.  En dat is natuurlijk jammer want naast kruiden zitten er ook veel andere ingrediënten in die je normaal niet in de chili verwacht. Dus een chili zonder zakjes. Gewoon vers en makkelijk ook. Met of zonder vlees, dat is natuurlijk je eigen keus. 
Ik maak het graag in de slowcooker, dan hoef ik er niet naar om te kijken. Maar in een grote pan kan natuurlijk ook. 

Ik zal een recept geven voor een heerlijke chili. En vergeet niet dat je elk recept kan aan passen aan je eigen smaak en je gezin. Mijn kinderen houden van pittig, maar die zijn een beetje raar.... (zit in de familie)

Chili con Carne 

4-6 personen

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 chili of Spaanse peper, gesnipperd
2 wortels, in kleine stukjes
1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
1 paprika, in kleine stukjes
2 tl komijn poeder
2 tl kaneel poeder
2 tl chili poeder of paprika
½ tl gerookte paprika poeder
2 el balsamico azijn 
2 el zeezout
verse peper
1 pot witte bonen 
1 pot bruine bonen
1 kleine pot mais
1 kleine pot kidneyboon 
1 blik tomatenblokjes of 4 tomaten in stukjes
(400 gr biologisch gehakt)
1/2 bosje koriander, gehakt 
3 el olijfolie

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Bak het gehakt (als je daar voor kiest). Fruit de ui, knoflook en chili zachtjes. Voeg de klein gesneden groenten toe en bak tot het zacht en licht gekleurd is. Voeg de kruiden toe en pak even mee. Blus af met de azijn en voeg de bonen, tomaten  en mais toe. Laat in de slowcooker 2,5 uur op low staan en in de pan is 1 uurtje op zeer laag vuur voldoende.
Proef! Maak op smaak met zout en peper. 
 
5 min voor het serveren de koriander fijn hakken en er door doen. Even door warmen en serveren met witte rijst. 






Reacties

silvana zei…
Chili con carne met afgebakken brood is ook erg lekker!!

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Koreaanse gefrituurde kip