Venkel en knolselderij soep
Ik had van beide een restje, gooide ze in de pan met wat kruiden en knoflook en hup daar was een heerlijk romig soepje. Koken is soms zo makkelijk.
Venkel en knolselderij soep
4 personenBereidingstijd: 45 min
2 venkel knol
1 knolselderij
1 ui
2 knoflook
1 tl venkelzaad
bouillon of maggi blokje naar smaak
(vegan) kookroom
Snij alles in grove stukken, fruit de ui en knoflook even aan in een klein laagje olijfolie. Voeg venkel en knolselderij toe. Blus af met 1 liter water. Laat 30 min zachtjes door koken. Pureer met een staafmixer of in een blender.
Maak op smaak met de bouillon.
Voeg de room toe en laat nog even trekken maar niet koken.
Proef! Mist het nog wat? Is de soep erg dik voeg dan wat water toe.
Kan niet mis gaan toch!
Serveer met wat stevig brood of deze heerlijke plaattaart. Zie HIER voor het recept.
Reacties