Venkel en knolselderij soep


Ik had van beide een restje,  gooide ze in de pan met wat kruiden en knoflook en hup daar was een heerlijk romig soepje. 

Koken is soms zo makkelijk.

Venkel en knolselderij soep

4 personen
Bereidingstijd: 45 min

2 venkel knol
1 knolselderij
1 ui
2 knoflook
1 tl venkelzaad
bouillon of maggi blokje naar smaak
(vegan) kookroom

Snij alles in grove stukken, fruit de ui en knoflook even aan in een klein laagje olijfolie. Voeg venkel en knolselderij toe. Blus af met 1 liter water. Laat 30 min zachtjes door koken. Pureer met een staafmixer of in een blender. 
Maak op smaak met de bouillon.
Voeg de room toe en laat nog even trekken maar niet koken. 
Proef! Mist het nog wat? Is de soep erg dik voeg dan wat water toe. 
Kan niet mis gaan toch!

Serveer met wat stevig brood of deze heerlijke plaattaart. Zie HIER voor het recept. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Koreaanse gefrituurde kip