VEGA weekmenu 4
Maandag
Falafel wrap met witte koolEen variantie op de shoarma wrap.
Om eerlijk te zijn vind ik deze met falafel echt heel lekker en ook niet onbelangrijk, heel snel.
Falafel naar keuze
500 gram witte kool, dun gesneden
1 sjalotje, gesniperd
1 knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
2 tl shoarma kruiden
zout naar smaak
wraps
en evt wat knoflooksaus en pittige saus
Fruit de sjalot met de knoflook zacht aan, voeg de kool toe en roerbak 5 minuten. Voeg paprika en kruiden toe en bak nog kort mee. Niet te lang laten staan, dan gaat de kool zijn vocht afgeven en wordt het erg nat.
Bak de falafel en serveer met de wraps.
Dinsdag
NoedelsRazend snelle noedels, ideaal voor als er gesport moet worden of je gewoon geen zin hebt om te koken.
Zie HIER voor het recept.
Woensdag
Chili Sin CarneIk heb het wel eens met vega gehakt gedaan maar dat was niet zo'n succes. Dus laat ik het tegenwoordig gewoon weg. En om nou te zeggen dat we het missen....
Zie HIER voor het recept.
Donderdag
ShakshukaZie HIER voor het recept.
Vrijdag
Pizza Aubergine600 gr patent bloem
7 gr gist
1 tl suiker
1 tl zout
250-300 gr lauw water
geraspte kaas
oregano
Maak het deeg ruim van te voren.
Meng suiker, gist en 2/3 van het water. Laat een paar minuten staan om het gist op te wekken.
Voeg bloem en zout toe en meng. Voeg zo veel water toe tot het een zachte elastische bal deeg is de best een beetje mag plakken.
Kneed 15 min goed door. Dek af en laat (12-24uur in de koelkast of 1,5 uur buiten de koelkast) rijzen.
Verwarm de oven voor, 200-250 C.
Rol het deeg dun uit en besmeer met de saus. Leg de plakken aubergine er op en strooi de kaas en evt olijven er over. Bak af in 15 min. Bij een dikke bodem 20-25 min.
Reacties