VEGA weekmenu 4

 


Maandag

Falafel wrap met witte kool

Een variantie op de shoarma wrap. 
Om eerlijk te zijn vind ik deze met falafel echt heel lekker en ook niet onbelangrijk, heel snel. 

Falafel naar keuze
500 gram witte kool, dun gesneden
1 sjalotje, gesniperd
1 knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
2 tl shoarma kruiden
zout naar smaak
wraps 
en evt wat knoflooksaus en pittige saus

Fruit de sjalot met de knoflook zacht aan, voeg de kool toe en roerbak 5 minuten. Voeg paprika en kruiden toe en bak nog kort mee. Niet te lang laten staan, dan gaat de kool zijn vocht afgeven en wordt het erg nat.
Bak de falafel en serveer met de wraps. 


Dinsdag

Noedels

Razend snelle noedels, ideaal voor als er gesport moet worden of je gewoon geen zin hebt om te koken. 
Zie HIER voor het recept.

Woensdag

Chili Sin Carne

Ja het klassieke gerecht, maar dan zonder gehakt. 
Ik heb het wel eens met vega gehakt gedaan maar dat was niet zo'n succes. Dus laat ik het tegenwoordig gewoon weg. En om nou te zeggen dat we het missen....
Zie HIER voor het recept.

Donderdag

Shakshuka

Ook een gerecht dat steeds weer terug komt op tafel. Voor de vlees-eters bak ik er chipolata worstjes bij. Iedereen blij.
Zie HIER voor het recept.



Vrijdag

Pizza Aubergine

Hoera het is weer weekend. Tijd om even lekker met z'n alle pizza te eten. 
Ik maak het deeg vaak 's ochtends al en laat het tot een uur voor het bakken in de koelkast rijzen. Ooit geleerd dat pizzadeeg dat erg fijn vindt. Plus dat je dan 's avonds veel minder werk hebt. 


Deeg:
600 gr patent bloem
7 gr gist
1 tl suiker
1 tl zout
250-300 gr lauw water

Saus:
1 portie van de basis saus
Zie HIER voor recept

Topping:
1 aubergine, plakken gebakken in wat olijfolie
geraspte kaas
oregano
zwarte olijven

Maak het deeg ruim van te voren.
Meng suiker, gist en 2/3 van het water. Laat een paar minuten staan om het gist op te wekken.
Voeg bloem en zout toe en meng. Voeg zo veel water toe tot het een zachte elastische bal deeg is de best een beetje mag plakken.
Kneed 15 min goed door. Dek af en laat (12-24uur in de koelkast of 1,5 uur buiten de koelkast) rijzen. 
Verwarm de oven voor, 200-250 C.
Rol het deeg dun uit en besmeer met de saus. Leg de plakken aubergine er op en strooi de kaas en evt olijven er over. Bak af in 15 min. Bij een dikke bodem 20-25 min.
Strooi er wat oregano over en smullen maar. 


Extra

Kaneelbroodjes

Heerlijk voor het weekend
Zie HIER voor het recept.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Roti vellen

Afghaanse curry met pompoen en zoete aardappel

Pruimen crumble

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Surinaamse bami met paksoi

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Koreaanse gefrituurde kip