Pastasaus

Deze pastasaus maak ik het liefst in mijn slowcooker en in grote hoeveelheden. Ik vries het vervolgens in porties in.
Dit is een recept voor ongeveer 6 personen.

Pastasaus de luxe

2 uien, gesnipperd
2 knoflook, gesnipperd
2 winterwortels
3 stengels bleekselderij
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
4 st zongedroogde tomaatjes op olie
3 blikken tomatenblokjes
1 glas rode wijn
1 el bruine suiker
3 laurierblaadjes
2 tl tijm
2 tl oregano
olijfolie
zeezout&peper naar smaak

Zet de slowcooker op de hoogte stand, fruit de ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie en een scheut olie van de zongedroogde tomaatjes.
Snij de groenten in blokjes en voeg bij de ui. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten blokjes en kruiden toe.
Zet de slowcooker laag, deksel er op en over een uur of 7 heeft u goddelijke pastasaus!






Reacties

Dat ziet er wel erg lekker uit.

XO
Het was vandaag ook een prima saus voor op de pizza.

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip