Volkoren bananen cake



Vergeten, zwarte zachte bananen. Ik vind ze nog wel eens in de kast.

De kinderen vinden het lekker geprakt met yoghurt en sinaasappelsap maar ook niet al te vaak. Toen ik de opdracht kreeg om een bananenbrood te bakken kwam ik tot een heerlijke ontdekking. Een volkoren bananen cake met dadels. Zonder extra suiker. Voor de opdracht maakte ik hem ook zonder dierlijk vet, boter. Ik heb het toen vervangen voor kokosolie.


Volkoren bananen cake

3 eieren
3-5 el dadel siroop/honing/suiker
125 gr zachte boter
200 gr volkoren tarwe meel
50 gr havermout 
5 dadels in stukjes
2 tl bakpoeder
4 bananen geprakt
1 tl kaneel
3 el lijnzaad
3 el chiazaad


Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de eieren, dadel siroop en boter en roer met een pollepel goed door elkaar. Voeg de rest toe en roer luchtig.
Maak een vel bakpapier nat en verfrommel. Strijk het weer glad en bekleed een cakevorm naar keuze. Giet het beslag er op en zet in de oven.
Bak in 30-40 min gaar. Het ligt er nogal aan wat voor vorm je gebruikt. Dus prik voor de zekerheid met een prikker in de cake om te controleren.
Laat de cake een klein beetje afkoelen voor dat je hem met papier en al uit de vorm haalt. Vouw de zijkanten van het papier naar beneden en laat op het papier afkoelen. 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip