Weekmenu 10

 


Deze week heeft mijn dochter Davita het weekmenu gemaakt. Eigenlijk wilde ze elke dag broodjes hamburger, shoarma of wraps maar snapte ook wel dat de rest van Nederland misschien iets gevarieerder wilde eten. Dus kwam er dit weekmenu uit.

Maandag

Saoto soep

Het absolute lievelingseten van mijn dochter. 
Zie HIER voor het recept. 


Dinsdag

Bœuf bourguignon

Het lijkt een ingewikkeld recept maar het gaat in de slowcooker dus heb je er geen omkijken meer naar. Maak het de dag ervoor al klaar om de smaak nog beter in te laten trekken. 
Zie HIER voor het recept.

Woensdag

Tomaten soep met tosti's en wentelteefjes

Ideaal voor de snelle avond. 
Ik heb altijd wel een zak verse tomatensoep in de diepvries liggen en voor echte nood heb ik ook een blik op voorraad. Tosti's en wentelteefjes zijn bij ons het ultieme  corona-eten geworden. Met de pubers thuis ging er heel wat brood en kaas doorheen elke dag. Ik was extra blij met de plank "brood van gisteren" bij onze Echte Bakker. 
Wentelteefjes zijn gewoon de zoete variant van tosti's....


Donderdag

Stamppot andijvie met spekjes

Ik vervang al jaren de helft van de aardappelen door knolselderij en/of pastinaak. Wat extra groente en niemand heeft het door. De toevoeging van mierikswortelpasta is voor de frisse bite.

800 gr aardappel
400 gr knolselderij en/of pastinaak
400 gr gesneden andijvie
300 gr spekblokjes
1 el mierikswortelpasta (potje van Kühne)
Melk
zout en peper naam smaak

Kook de aardappel met de schoongemaakte knolselderij/pastinaak gaar, giet af en laat een paar minuten droog stomen.
Bak de spekjes knapperig en maak op smaak met ruim peper.
Pureer de aardappel en knolselderij/pastinaak en roer de mierikswortel er door. Voeg spekjes en bakvet toe. Roer even goed door. De puree moet luchtig en niet te droog zijn. Eventueel een klein scheutjes melk er bij. 
Zet terug op het vuur, laag. Scherp nu de andijvie er door en laat even door warmen.
Proef! en maak evt op smaak met wat zout en peper. 

Vrijdag

Lasagne 

Als het aan mijn kinderen ligt aten we dit elke dag. 
Zie HIER voor het recept.


Extra

Chocolade muffins

Tsja als je dochter mag kiezen.....
Zie HIER voor het recept



Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip