Pizza met Aubergine

Ik had nog nooit een recept voor pizza gemaakt! Terwijl het hier minstens 2x per maand op tafel staat. Voor hele snelle acties heb ik deeg bollen in de vriezer maar meestal maak ik het vers. De saus is bij mij niet anders dan voor de pasta. Soms pureer ik de saus iets meer als hij op de pizza gaat.
Als je één grote pizza maakt hou dan wat afstand tussen de smaken. Als je meer tijd heb zijn kleinere lossen pizza's ook leuk om te maken. Iedereen kan dan zijn eigen pizza beleggen met favorieten en door de dunne bodem is de pizza ook met 15 minuten klaar. Zet de oven op de hoogste stand (230-250C) en plaatst de bakplaat onderin. Als je kunt kiezen tussen boven of onder warmte kies dan voor de onderkant. Dan komt alle warmte in de bodem.

Pizza
4 personenbereidingstijd: 45 min + rijstijd van het deeg
Deeg:
600 gr patent bloem
7 gr gist
1 tl suiker
1 tl zout
250-300 gr lauw water
Saus:
1 portie van de basis saus
Zie HIER voor recept
Topping:
1 aubergine, plakken gebakken in wat olijfolie
1 blikje tonijn
6 plakken salami
6 plakken salami
champignons
ui, in ringen
geraspte kaas
mozzarella
oregano
zwarte olijven
Maak het deeg ruim van te voren.
Meng suiker, gist en 2/3 van het water. Laat een paar minuten staan om het gist op te wekken.
Voeg bloem en zout toe en meng. Voeg zo veel water toe tot het een zachte elastische bal deeg is de best een beetje mag plakken.
Kneed 15 min goed door. Dek af en laat (12-24uur in de koelkast of 1,5 uur buiten de koelkast) rijzen.
Verwarm de oven voor, 200-250 C.
Rol het deeg dun uit en besmeer met de saus.
Versier met je favoriete toppings.
Bak af in 15 min. Bij een dikke bodem 20-25 min.
Strooi er wat oregano over en smullen maar.
ui, in ringen
geraspte kaas
mozzarella
oregano
zwarte olijven
Maak het deeg ruim van te voren.
Meng suiker, gist en 2/3 van het water. Laat een paar minuten staan om het gist op te wekken.
Voeg bloem en zout toe en meng. Voeg zo veel water toe tot het een zachte elastische bal deeg is de best een beetje mag plakken.
Kneed 15 min goed door. Dek af en laat (12-24uur in de koelkast of 1,5 uur buiten de koelkast) rijzen.
Verwarm de oven voor, 200-250 C.
Rol het deeg dun uit en besmeer met de saus.
Versier met je favoriete toppings.
Bak af in 15 min. Bij een dikke bodem 20-25 min.
Strooi er wat oregano over en smullen maar.
Reacties