Bakplaat groentes




Ik vind het een van de makkelijkste manieren van koken.
Het snijden is misschien even wat werk, maar persoonlijk vind ik dat wel rustgevend. Alle groenten krijgen een andere vorm, de ene snij ik in reepjes, de andere in dobbelstenen en weer andere in plakjes. Het belangrijkste is dat de stuken niet te klein zijn. In de oven verdampt veel vocht en als je de groentes te klein snijd blijft er niks van over. Dus blokjes van 3 cm is prima.
De marinade is natuurlijk een beetje persoonlijk, wij houden van pittig dus gaat er heel wat chili peper op. Maar wat rustiger kan ook.
Experimenteer wat met smaken en je vindt vast jullie "huis-smaak"

Bakplaat groentes

4 personen
Bereidingstijd: 1 uur

½ fles pompoen
2 zoete aardappels
1 pastinaak
1 winterwortel
2 bietjes
1 aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui, in halve ringen
1 tl knoflook poeder
1 tl uien poeder
1/2 tl paprika poeder
1/2 tl tijm
1/2 tl oregano
chili vlokken naar smaak
1 tl honing
4 el olijfolie
zout & peper naar smaak

Meng al de smaakmakers met de olie en de honing.
Snij al de groenten en de ui. Meng alles door de marinade (hou de bietjes even apart, anders wordt alles roze).
Verdeel de groentes op een bakplaat met bakpapier of een flinke schaal. Haal de bietjes nog even door de overgebleven marinade in de kom en verdeel ze over de bakplaat.
Bak 30-45 min op 180C Of tot de groentes gaar zijn en licht gebakken.

Serveer met worstjes of falafel en een prachtige roze hummus van gekookte rode bietjes. Zie HIER voor het recept.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Koreaanse gefrituurde kip