Shoarma wrap met kool


Weer een snelle makkelijke maaltijd die bij de meeste mensen wel in de smaak zal vallen.
Shoarma klinkt meestal niet als heel gezond, maar in dit recept zit net zo veel vlees (of vega vervanger) als groenten. Ideaal om alles van te voren te snijden en 's avonds even snel te roerbakken. Dan staat er echt met 15 min een prima maaltijd op tafel. 


Shoarma wrap met kool

4 personen
bereidingstijd: 15-30 min 

350 gr shoarma (kip, varken of vega)
1 knoflook
1 sjalotje 
400 gr witte kool, dun gesneden
1 rode paprika
ijsbergsla
1 á 2 wraps pp
knoflooksaus

Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Doe de shoarma in een flinke (hapjes) pan. Ik hou van kip en lams shoarma. Als ik dat niet kan krijgen maak ik het zelf. Bij veel arabische en Turkse winkels hebben ze shoarma kruiden. Experimenteer wat met de samenstelling en zo maak je zelf je familie recept. 
Als de shoarma iets is gebakken kunnen sjalot en knoflook er bij. Niet te hard bakken, verbrande knoflook smaak echt vies.
Snij ondertussen de sla, kool en paprika in dunne reepjes. Heb je voorgesneden kool en sla gekocht, heb je tijd om even de vaatwasser uit te ruimen. Of op twitter posten dat je mijn recept aan het maken bent. 

Ik vind het lekker om de wraps heel even in een droge hete koekenpan op te warmen. 
Serveer de shoarma met de sla en knoflooksaus. Iedereen kan zelf rollen en eten maar. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Limburgse pruimenvlaai

Plaattaart met witlof en brie

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Tom Kha Kai - home made

Tagliatelle met wilde spinazie

Weekmenu #14

Ratatouille met Ras el Hanout

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Pasta met groenten roomsaus