Weekmenu #14

Biryani

Deze week een combinatie van razend snel en heerlijk de tijd nemen om te koken. Alle recepten zijn voor 4 personen. 

Maandag

Razend snelle noedels
Ja ideaal voor die dagen dat je weinig tijd hebt en toch iets anders dan friet op tafel wilt zetten. 
Ik maak graag gebruik van de voorgesneden groentes uit het koelschap. 600gr vindt je bijna niet terug tussen de noedels. 
De vega stukjes zijn makkelijk en snel want al gaar. Wel even opbakken in de olie, dat maakt net wat meer smaak. 
klink HIER voor het recept.

Noedels

Dinsdag

Witlof met ham en kaas uit de oven
Niet de meest geliefde groenten hier thuis, maar met voldoende kaassaus gaat het er best in. 
Ik maak de kaas saus zelf maar wil je een zakje gebruiken, lekker doen.

600 gr witlof
1 kg aardappelen
500 ml kaassaus
400 gr ham
geraspte kaas
boter
melk

Schil en kook de aardappelen. Als je een stoompan heb zet die dan op de aardappelen en stoom daar de witlof in. Scheelt energie en de witlof behoud iets meet bite. Ik snij de witlof trouwens in grove repen, sneller klaar en het eet makkelijker.
Maak ondertussen je kaassaus. Zelf met een bechamelsaus of lekker uit een pakje moet je helemaal zelf weten. Jij weet hoe veel tijd je hebt vandaag. 
Giet de aardappelen af en pureer met wat boter en melk. Maak op smaak met zout, peper en evt wat maggi. 
Verdeel de helft van de puree over een ovenschaal, verdeel de witlof, ham en helft van de kaassaus er over. Bedek met de andere helft van de aardappelpuree. Giet de rest van de kaassaus er over en strooi de geraspte kaas er op. 
Je kunt dit makkelijk een paar uur of een dag van te voren maken. 
Zet 45 min in de oven op 160 C

Woensdag

Pasta met broccoli en witte saus
Klink HIER voor het recept en vervang de wilde spinazie door de kort gekookte broccoli. 
En geen paniek, het is net zo lekker met pasta uit de winkel, neem gewoon wat jij lekker en praktisch vind. 

Donderdag

Biryani met khoresh ghormeh sabzi 
Watte?? Rijst met rundvlees en groenten. Maar dan op een goddelijke manier. Voor deze recepten heb je echt tijd nodig. Wellicht iets meer voor het weekend. Maar donderdag is deze week mijn vrije dag, Dus duik ik de keuken in.
Klik HIER en HIER voor de twee recepten.
Khoresh sabzi

Vrijdag

Lasagne 
Weer een recept dat je ruim van te voren kunt klaar maken. 
Klink HIER voor het recept

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Pasta met groenten roomsaus

Limburgse pruimenvlaai

Artisjokken

Tom Kha Kai - home made

Gnocchi met artisjokken in roomsaus

Dadel pasta

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)