Surinaamse bami met paksoi

 

Bami met paksoi

4 personen
Bereidingstijd: 30 min

300 gr spaghettino
2 uien
5 knoflook
1 peper naar keuze
1 el vissaus
3 el katjap
3 el soja saus
2 el bruine suiker
1 el tomatenpuree
2 maggiblokjes
1 bosje verse selderij
zonnebloem olie
(vlees of kip naar keuze)
2 stronken paksoi

Kook de spaghetti zo als op de verpakking beet gaar. Giet af, poel koud en zet apart met een klein scheutje olie.  Je kunt normale spaghetti gebruiken maar de iets dunnere variant is net wat lekkerder voor dit gerecht. Heb je het niet, totaal geen probleem. 
Maal in een vijzel of keukenmachine de ui, knoflook, peper en suiker tot een (natte) pasta. 
Snij de steeltjes van de selderij en was goed. Hou de blaadjes apart.
Bak het evt vlees of kip in wat olie gaar. Voeg tomatenpuree en kruidenpasta toe en laat even goed doorbakken. 
Snij en was ondertussen de paksoi. Bak de paksoi in 8 min beetgaar in een koekenpan met wat olie. Blus af en een scheutje ketjap. Zet apart. 
Voeg de selderij steeltjes bij de kruidenpasta en blus af met vissaus, ketjap en sojasaus. 
Voeg de spaghetti er bij en roer even heel goed door zodat alles goed in de saus zit. 
Laat doorwarmen en maak op smaak door er een maggi blokje boven te verkruimelen. 
Roer nog eens goed om en serveer met een bakje zoet zure komkommer. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Pasta met groenten roomsaus

Limburgse pruimenvlaai

Artisjokken

Tom Kha Kai - home made

Weekmenu #14

Gnocchi met artisjokken in roomsaus

Dadel pasta

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)