Gestoofde wortel met citroen en boter

Wortel gestoofd in citroen en boter

4p
Bereidingstijd: 45 min

1 bos wortelen
1 citroen (sap en rasp)
50 gr (room) boter
zout en peper 
½ el suiker

Schil de wortels en snij de in schuine plakken. Zet ze in een pannetje net onder met water en voeg ruim zout toe. Laat 15 min zo staan. Op deze manier trekt er wat extra vocht in de wortel en dat kunnen we straks goed gebruiken bij het stoven. 
Spoel de wortel af en doe ze met de boter in de pan. 
Voeg sap en citroenrasp toe en laat op lage temperatuur 20 min zachtjes stoven tot de wortelen gaar zijn. Proef en maak op smaak. 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Pasta met groenten roomsaus

Limburgse pruimenvlaai

Artisjokken

Tom Kha Kai - home made

Weekmenu #14

Gnocchi met artisjokken in roomsaus

Dadel pasta

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)