Gestoofde wortel met citroen en boter
Wortel gestoofd in citroen en boter
4p
Bereidingstijd: 45 min
Bereidingstijd: 45 min
1 bos wortelen
1 citroen (sap en rasp)
50 gr (room) boter
zout en peper
½ el suiker
1 citroen (sap en rasp)
50 gr (room) boter
zout en peper
½ el suiker
Schil de wortels en snij de in schuine plakken. Zet ze in een pannetje net onder met water en voeg ruim zout toe. Laat 15 min zo staan. Op deze manier trekt er wat extra vocht in de wortel en dat kunnen we straks goed gebruiken bij het stoven.
Spoel de wortel af en doe ze met de boter in de pan.
Voeg sap en citroenrasp toe en laat op lage temperatuur 20 min zachtjes stoven tot de wortelen gaar zijn. Proef en maak op smaak.
Spoel de wortel af en doe ze met de boter in de pan.
Voeg sap en citroenrasp toe en laat op lage temperatuur 20 min zachtjes stoven tot de wortelen gaar zijn. Proef en maak op smaak.
Reacties