Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

4 p
Bereidingstijd: 30 min + paar uur marineren

2-3 aubergines
1 ui2 teentjes knoflook
2 el kappertjes
10 droge zwarte olijven
1 tomaat
3 el platte peterselie
2 el balsamico azijn
zout en peper
extra zout om te bestrooien

Snij de aubergines in plakken en leg ze in een vergiet, bestrooi ruim met zout en laat 30 staan. Druk het overtollig water er uit. Spoel ze af onder de kraan en leg ze op keukenpapier te drogen.
Hak ondertussen de kappertjes en olijven fijn. Snipper de ui en pers de knoflook. Snij de tomaat in blokjes en de peterselie fijn. Houd alles apart.
Verwarm wat olie in een een bakpan en bak de aubergine bruin. Dit duurt even dus heb geduld, traag is hier juist goed.
Haal de aubergine uit de pan en bak de ui en knoflook. Voeg nog wat olie toe als dat nodig is. Ook hier heb geduld. Knoflook moet vooral niet kleuren, dan wordt het bitter.
Als de geuren los komen voeg je kappertjes, olijven en tomaat toe. Even omschudden en dan mogen de aubergines er weer bij. Verwarm door en voeg de balsamico toe. Proef nu en maak op smaak met zout en peper.
Het gerecht is nu al te eten maar je kunt het ook nog een aantal uur laten staan om de smaken nog beter te laten intrekken.
Kan zo wel warm als koud gegeten worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Weekmenu #14

Surinaamse bami met paksoi

Pasta met groenten roomsaus

Limburgse pruimenvlaai

Artisjokken

Tom Kha Kai - home made

Haverkoekjes