VEGA Weekmenu 2

Maandag

Bake tray met falafel

Ik vind het een van de makkelijkste manieren van koken.
Het snijden is misschien even wat werk, maar persoonlijk vind ik dat wel rustgevend. Alle groenten krijgen een andere vorm, de ene snij ik in reepjes, de andere in dobbelstenen en weer andere in plakjes. Het belangrijkste is dat de stuken niet te klein zijn. In de oven verdampt veel vocht en als je de groentes te klein snijd blijft er niks van over.
De marinade is natuurlijk een beetje persoonlijk, wij houden van pittig dus gaat er heel wat chili peper op. Maar wat rustiger kan ook.
Experimenteer wat met smaken en je vindt vast jullie "huis-smaak"
Ik ben zelf gek op een extra dressing van bietjes hummus, geweldig van smaak en kleur en past geweldig bij dit recept.

1 fles pompoen
2 zoete aardappels
1 pastinaak
1 winterwortel
2 bietjes
1 aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui, in halve ringen
1 tl knoflook poeder
1 tl uien poeder
1/2 tl paprika poeder
1/2 tl tijm
1/2 tl oregano
chili vlokken naar smaak
1 tl honing
4 el olijfolie
zout & peper naar smaak
1 pakje Falafel van Garden Gourmet
(of maak het zelf HIER is een recept)

Meng al de smaakmakers met de olie en de honing.
Snij al de groenten en de ui. Meng alles door de marinade (hou de bietjes even apart, anders wordt alles roze).
Verdeel de groentes op een bakplaat met bakpapier of een flinke schaal. Haal de bietjes nog even door de overgebleven marinade in de kom en verdeel ze over de bakplaat.
Bak 30 min op 175C
Bak de falafel apart in een laagje olie of voeg bij de groenten in de oven.

Maak evt de dressing van bietje en druppel over de groenten of serveer los op tafel.

Bietjeshummus

400 gr bietjes
2 knoflook
6 el tahin
1/2 tl sumak (Turkse winkel)
1 limoen sap
2 el olijfolie
sumak

Kook de bietjes gaar. Schil ze en pureer ze samen met de knoflook met een staafmixer. Voeg de tahin en sumak toe. Maak op smaak met wat limoensap.
Verdun voor een dressing met wat water.

Dinsdag

Mac&cheese

Kan niet missen dat dit een succes wordt bij jullie thuis.
Zie HIER voor het recept.

Woensdag

Nasi Goreng zonder zakjes

Deze nasi kan natuurlijk ook prima op een vega manier.
We vervangen de kip en ham gewoon door tofu. Klinkt heel suf maar met de juiste marinade echt lekker.
Zie HIER voor het recept.

Donderdag

Pasta met groene saus

Wie wel een stukje vis eet is zalm echt heerlijk bij dit gerecht.
Zie HIER voor het recept.

Vrijdag

Taco schotel met linzen gehakt.

Zie HIER voor het recept.

EXTRA:

Bananen toffee taart
Zie HIER voor het recept.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip