Volkoren Mac&Cheese pompoen en zoete aardappel


Macaroni met kaas, dat is toch de droom van elk kind? Bergen groenten is het verlangen van elke ouder. In dit recept komen die twee samen. Het staat ook nog eens snel op tafel. Dus ideaal voor na een drukke dag. Restjes kan je invriezen voor een volgende keer.
Ik doe er wel eens gebakken stukjes spek in. Kan maar hoeft niet. 

Mac & Cheese met pompoen en zoete aardappel

4 perseonen
Bereiding: 45 minuten (waarvan 25 in de oven)

1 ui
3 knoflook
750 gr flespompoen, schoongemaakt in stuken
250 gr zoete aardappel schoongemaakt in stuken
300 gr volkoren pasta
200 gr kaas
maggi blokje of zout
1/2 tl chili vlokken
3 el roomkaas of zuivelspread
klontje boter


Zet twee flinke pannen water op en breng aan de kook
Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes, met de chili vlokken in de boter.
Kook de pasta in de ene pan en de pompoen en de zoete aardappel in de andere pan gaar.
Giet af en laat de pompoen en zoete aardappel een paar minuten droog stomen.
Verwarm de oven voor op 180C
Pureer de pompoen en zoete aardappel met een staafmixer. Maak op smaak met de maggi en of zout en peper.
Voeg de roomkaas en 1/3 van het zakje geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.
Voeg de pasta toe. De saus moet niet te dik zijn want de pasta gaat nog vocht op nemen. Voeg anders een klein beetje water toe. Verdeel het in een ovenschaal en strooi de rest van de kaas er over. Laat de kaas in de oven smelten en gratineren.

Serveer met een klodder roomkaas. En misschien nog wat knabbel groenten om je geloofwaardigheid bij de kinderen niet te verliezen. Mondje dicht over de pompoen hé.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Plaattaart met witlof en brie

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Koreaanse gefrituurde kip

Spinazietaart met geitenkaas en gehaktballen

Raapsteeltjes

Limburgse pruimenvlaai

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Weekmenu #14

Flammkuchen met spekjes en rode ui