Basis deeg voor hartige taart of quiche

 Dit basis deeg kan je echt voor heel veel taarten en quiches gebruiken. Het is makkelijk te maken en voordat er wat azijn of roomkaas door gaat krimpt het deeg minder bij het bakken.

Deeg voor hartige taart en quiche

250 gr tarwe bloem
110 gr koude roomboter in blokjes
75 gr (1 flinke el) zuivelspread of roomkaas
(te vervangen door 1,5 el azijn)
1 tl zout
evt wat koud water

Voeg alles door elkaar en wrijf met je vingers de boter door de bloem. Als het goed klein is gemaakt kneed je het snel tot een stevige bal. Is het te droog voeg dan wat druppels koud water toe. Kneed niet te lang en geeft niet als je nog wat stukjes boter ziet zitten. Druk de bal wat plat en leg minstens een uur in de koelkast te rusten. 

Foto BakeClub.au

Reacties

Populaire posts van deze blog

Plaattaart met witlof en brie

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Koreaanse gefrituurde kip

Spinazietaart met geitenkaas en gehaktballen

Raapsteeltjes

Limburgse pruimenvlaai

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Weekmenu #14

Flammkuchen met spekjes en rode ui