Rijst met broccoli (en kip)


Ik hou van snel en simpel. Maar zonder kant en klaar gedoe. Dus als ik weer eens iets nieuws in de wok probeer en het valt in de smaak ben ik daar extra blij mee. Dit zeer makkelijke recept ontstond doordat ik een aantal restjes in de koelkast had staan, rijst en broccoli. Zuinig als ik probeer te zijn heb ik daar nu een gerechtje van gemaakt dat bijna elke week op het menu staat. 

Rijst met broccoli (en kip) 

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

200 gr zilvervliesrijst
500 gr broccoli in kleine roosjes
1 rode paprika
1 Spaanse peper in ringen of 1 el sambal oelek
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
4 el ketjap ,anis
4 el sojasaus
2 el olie of kokosvet
zout naar smaak
300 gr dijbeen filet of vervanger. 

Kook de rijst zoals op de verpakking staat en laat droog stomen. Het is nog makkelijker om de rijst al in de ochtend te koken en af te laten koelen. Koude los geroerde rijst wokt heel fijn en neemt minder vet op.
Verwarm de olie in een flinke wok of hapjespan. Voeg de kip toe en bak voor 5 minuten. Gebruik je een plantaardige vervanger bak het dan iets korter. Weg laten kan ook. 
Snij de paprika in reepjes en de broccoli in kleine roosjes, snij ook de steeltjes in kleine bokjes, weggooien is weer zonde. Roerbak even met de kip. Dan mag de knoflook en peper er bij. Meteen afblussen met de ketjap, sojasaus en evt sambal. Zet het vuur laag en laat de broccoli garen. 5 min is waarschijnlijk genoeg. Het moet wel lekker knapperig blijven. Maak op smaak met wat zout en peper. Test of de kip gaar is. 
Voeg nu de rijst toe en schud goed om. Proef of het nog wat toevoeging van sojasaus of zout nodig heeft. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Plaattaart met witlof en brie

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Koreaanse gefrituurde kip

Spinazietaart met geitenkaas en gehaktballen

Raapsteeltjes

Limburgse pruimenvlaai

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Weekmenu #14

Flammkuchen met spekjes en rode ui