Taco schotel

 

Hartstikke makkelijk, snel en succes gegarandeerd. 
Ik gebruik het vaak om restjes op te maken. Nog even die paprika of tomaat op snijden en soms nog net wat linzen of bonen in de koelkast die op moeten. 
Je kan hem met gehakt maken maar ook met gebakken linzen, zo maak je hem in een handomdraai vegetarisch. Linzen laten zich prima opbakken als gehakt. 

Taco schotel

4 personen
Bereidingstijd: 30 min

300 gr gehakt of bruine linzen uit blik of zak
1 zakje taco kruiden
400 gr zwarte bonen (blik) uitgelekt en gewassen
300 gr mais (blik) uitgelekt
1/2 ijsbergsla
1/2 komkommer, in stukjes
2 tomaten, in stukjes
1 punt paprika, in reepjes
1 avocado, in stukjes
1 limoen, partjes
1 bosje koriander, grof gehakt
1 el jalapenõs schijfjes op zuur (potje)
1 zakje American Ranch mix (santa Maria)
125 gr zure room
2 el yoghurt
geraspte kaas
1 zak nacho cheese chips

Meng de zure room met de yoghurt en de ranch mix. En zet in de koelkast. 
Bak het gehakt en/of de linzen met de taco kruiden. 
meng mais en zwarte bonen.
Snij de ijsberg in reepjes
Neem een flinke ovenschaal.
Begin met een laag chips, daar wat sla op en een laagje bonen/mais. Dan weer gehakt en chips. Eindig met de bonen en chips, strooi de kaas er over en zet 5 min in een oven van 180C. 
Als het uit de oven komt meteen wat extra sla, de komkommer, tomaat, paprika, avocado er over strooien. Jalapenõs naar smaak en wat flinke klodders ranch saus. 
Garneer met de de limoen en koriander en evt nog wat extra chips. 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Artisjokken

Koreaanse gefrituurde kip