Sperziebonen met fa chong
Fa chong is een van oorsprong Chinees worstje. Meestal gemaakt van kippenvlees. De smaak is kruidig en gerookt. Erg aangenaam zacht. De beste (vind ik) koop je vers bij Schell in Rotterdam. Maar heb je nou de pech dat je niet in de buurt woont van deze fijne stad, in bijna alle toko's verkopen ze het ook. Meestal diepgevroren.
Ik maak fa chong meestal icm sperziebonen of kousenband als ik dat voordelig kan krijgen. Het is een makkelijk bijgerecht voor een rijsttafel of zo als wij graag doen bij de BB&R en samen met de sambal eieren.
Sperziebonen met fa chong
4 personenBereidingstijd: 30 min
400 gr sperziebonen, in stukjes van 3 cm
1 ui, gesnipperd
2 knoflook, gesnipperd
1 fa chong worstje, in schuine plakjes
peper uit de molen
maggi blokje naar smaak
Verwarm een wok of hapjes pan, bak de worst kort aan tot er wat vet uit komt.
Voeg ui en knoflook toe en bak even mee.
Voeg sperziebonen, peper en maggi toe en zet het vuur laag. Eventueel een scheutje water en sluit de pan met een deksel. Laat 15 min rustig garen.
Haal de deksel er af en bak de sperziebonen nog even op.
Proef! Zijn ze gaar? Is er nog iets van smaak nodig?
Reacties