Pruimen crumble
Het is weer pruimen tijd, veel beter dan komkommer tijd want die is zo saai.
Vorig jaar ontdekte ik de pruimen vlaai en gisteren maakte ik een pruimen crumble omdat ik de vlaai even te veel gedoe vond. Maar echt net zo lekker.
Vorig jaar ontdekte ik de pruimen vlaai en gisteren maakte ik een pruimen crumble omdat ik de vlaai even te veel gedoe vond. Maar echt net zo lekker.
Bij de ingrediënten staan geen hoeveelheden, het komt niet zo nauw en je kan het zo groot of klein en zoet maken als je zelf wilt.
De verhouding van de crumble is altijd 1 deel boter, 2 delen bloem en 1 deel suiker. (bv 50-100-50 gr)
De verhouding van de crumble is altijd 1 deel boter, 2 delen bloem en 1 deel suiker. (bv 50-100-50 gr)
Pruimen crumble
Custard poeder
Suiker
Melk
Rijpe pruimen (mijn voorkeur gaat uit naar opal pruimen stevig en zoet)
Abrikozenjam
Boter
Bloem
Suiker
Snufje zout
Melk
Rijpe pruimen (mijn voorkeur gaat uit naar opal pruimen stevig en zoet)
Abrikozenjam
Boter
Bloem
Suiker
Snufje zout
Kook de custard zo als aangeven staat op de verpakking. Bedek de bodem van je oven schaal er mee.
Snij de pruimen door midden en haal de pit er uit. Verdeel de pruimen over de custard, ongeveer 2 lagen dik of meer als je veel pruimen hebt.
Vul de gaten tussen de pruimen op met wat jam, niet overdrijven het is maar voor de extra lekkere smaak.
Meng de bloem, suiker en snufje zout met de zachte boter. Dit doe je het beste met de toppen van je vingers. En verdeel over de pruimen. Druk wat aan zodat alles bedekt is.
Zet vervolgens 20 minuten in een oven van 180C. Klaar als het pruteld en de pruimen zacht zijn.
Laat tenminste een half uur afkoelen en is echt gloeiend heet. En zo kan de sap van de pruimen in de custard trekken en wordt het geheel onweerstaanbaar lekker.
Extra luxe maak je het met een klodder koude slagroom of vanilleijs.
Snij de pruimen door midden en haal de pit er uit. Verdeel de pruimen over de custard, ongeveer 2 lagen dik of meer als je veel pruimen hebt.
Vul de gaten tussen de pruimen op met wat jam, niet overdrijven het is maar voor de extra lekkere smaak.
Meng de bloem, suiker en snufje zout met de zachte boter. Dit doe je het beste met de toppen van je vingers. En verdeel over de pruimen. Druk wat aan zodat alles bedekt is.
Zet vervolgens 20 minuten in een oven van 180C. Klaar als het pruteld en de pruimen zacht zijn.
Laat tenminste een half uur afkoelen en is echt gloeiend heet. En zo kan de sap van de pruimen in de custard trekken en wordt het geheel onweerstaanbaar lekker.
Extra luxe maak je het met een klodder koude slagroom of vanilleijs.
Reacties