Tagliatelle met wilde spinazie
Koken met wat je in de koelkast hebt, het blijft een leuke uitdaging. Op een avond dat ik alleen thuis ben met de Zoon en ik geen zin meer heb om er uit te gaan voor boodschappen is het ideaal als je een redelijke basis in huis hebt. Ik doe nog steeds 1x per week boodschappen, behalve om de dag naar de bakker. dat betekend dat ik ook een weekmenu maak want anders zou het na 2 dagen al fout lopen. Maar er kan veel geschoven worden. Op woensdagavond is het vaak even restjes opmaken omdat op donderdag de nieuwe lading weer gebracht wordt. Deze woensdag lag er nog een bosje wilde spinazie in de koelkast en wat roomkaas. Nou dan is de keuze snel gemaakt dat wordt een pastasaus. Wilde spinazie is trouwens niet echt heel anders dan gewone bladspinazie de we kennen. Het is dezelfde plant. Alleen wordt de blad spinazie heel jong geplukt en blijft er een deel staat om te volgroeien. Dit wordt dan, vaak ik bosjes, verkocht als wilde spinazie. Het is dus de volgroeide spinazieplant. Groot voor
Reacties