Eierkoeken

De kinderen waren vreselijk vroeg wakker en wilde 'iets bakken '. Dus stonden wij nog voor het licht was buiten eierkoeken aan het maken. Super makkelijk en altijd een succes.
Volgende keer ga ik het met iets minder suiker proberen en volkoren (spelt)  meel.


Eierkoeken 

2 eieren
100 gr suiker
1 citroen of 1 tl kant en klaar citroenrasp
100 gr bloem
1/2 tl bakpoeder

Meng de eieren, citroenrasp en suiker. Mix tot het wit en schuimend is.
Spatel voorzichtig de bloem en bakpoeder er door. Niet te hard roeren dan verlies je luchtigheid.
Verwarm de oven voor op 180c en bekleed de plaat met bakpapier.
De eierkoeken lopen uit dus 4-5 per keer bakken. Een flinke eetlepel per koek.
Bak de eierkoeken in 8 minuten, probeer ze niet te laten kleuren. Ze drogen snel uit. Even op een afkoel rooster leggen.

Om lekkere plakkerige eierkoeken te krijgen moet je ze na 2 minuten op het rooster meteen in een plasticzak doen. Zo blijven ze vers en zacht. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Flammkuchen met spekjes en rode ui

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Prei met appel en salie

Foe yong hai

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Koreaanse gefrituurde kip