Chorba
Ik heb een recept uit Algerije en daar gaat een gebroken tarwe in, Frik. Dit is te koop in noord Afrikaanse winkels. Heb je het niet in huis kan je er ook bulgar of vermicelli door doen. Maar als je het kan krijgen zal je merken dat het een geweldige extra smaak geeft.
Chorba
5 personen
400 gr vlees (rund, kip, lam)
1 ui in ringen
3 teentjes knoflook
1 flinke worel
1/2 fles pompoen
2 tomaten, kleine stukjes
1 blikje tomaten puree
1 blik kikkererwten
1/2 kopje rode linzen
1/2 kopje frik
1/2 ingemaakte citroen of gedoogd limoentje
2 el gedroogde munt
1/2 el kaneel
1/2 el koriander poeder
1/2 el paprika poeder
1 el ras de hanout
1 1/2 liter bouillon
verse koriander
Zoals je op de foto kan zien is het eigenlijk heel makkelijk. Gewoon alles in een pan, of zoals ik in de slowcooker doen en rustig afwachten tot het klaar is. Proef of de smaak goed is. Als je van pittig houd kan je er wat harissa door doen of er bij serveren.
Reacties