Flammkuchen met spekjes en rode ui

Voor Oud&Nieuw wilde ik iets nieuws proberen, een hapje voor bij het borrelen. Met toeval kwam ik kant en klare flammkuchen deeg tegen dus de keus was eenvoudig.
De topping met spekjes en rode ui is en klassieker, maar je kan het eindeloos variëren. Met blauwe kaas en walnoten of gerookte zalm en kappertjes.

Flammkuchen

4 personen
Bereidingstijd: 15 min + 15-20 in de oven op 180C

1 rol flammkuchen deeg (diepvries of koelschap)
1 pakje roomkaas
50 gr gerookte spek blokjes
1 rode ui in halve ringen
2 el jalapeno pepers (potje)
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180C
Rol het deed uit op een bakplaat. Bij mij paste het net niet dus heb ik het deeg in twee stukken gesneden.
Verdeel de roomkaas over het deeg. Het mag best een flinke laag zijn.
Verdeel de spekjes, ui en pepers over de plaat.
Strooi ruim zout en peper.
Bak tot de zijkanten mooi buin en knapperig zijn en het midden stevig en gaar.
Snij in stukken en serveer als het nog warm is.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Tagliatelle met wilde spinazie

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Weekmenu #14

Gemarineerde aubergine met kappertjes en zwarte olijven

Surinaamse bami met paksoi

Pasta met groenten roomsaus

Limburgse pruimenvlaai

Artisjokken

Tom Kha Kai - home made

Haverkoekjes