Tom Kah Kai



We zijn thuis op een soort wereld reis,  in de wereld van de soep. Vorige week hadden we soto soep en vandaag dus het Thaise broertje. Ik moet toegeven dat woensdag ook onze makkelijke maaltijd dag is, dus deze keer heb ik de soep niet zelf gemaakt. Binnen 10 minuten zaten we te eten. Maar ik zal zeker op zoek gaan naar een goed origineel recept en het helemaal zelf klaar maken. Voor nu, een ideale maaltijd voor als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers op tafel wilt hebben en niet weer wilt bestellen.
Ik zag gisteren een mooie tweet van Ӧzcan Akyol die het Pavlov effect van te vaak eten bestellen maar weer eens pijnlijk zichtbaar maakte.


Tom Kah Kai

4 personen

3 zaken conimex Tom Kah Kai soep
3 pakjes indo mie (rendang of ander smaakje)
2 zaken  van 400 gr voor gesneden Thaise groente

Zet de soep op.
Kook water voor de mie. En doe de mie in de pan. Roer de nestjes uit elkaar. 
Bak onder tussen de groenten heel kort in een koekenpan. 
Giet de mie af en doe terug in de pan. Doe de kruiden uit de zakjes in de pan en roer goed door elkaar.
Als de soep echt warm is schep je eerst een flinke lading groenten in de bakjes. Dan verdeel je de noedels er over en schenkt de hete soep in de bakjes. 
Dikke pret bij ons aan tafel omdat er met stokjes gegeten werd. Er was nog wat soep over en die is s' avonds na de voetbal weer opgegaan. 

Het is een maaltijd uit zakjes en pakjes maar met de toevoeging van de groente is het voor mij een prima makkelijke maaltijd. 















Reacties

Populaire posts van deze blog

Koreaanse gefrituurde kip

Artisjokken

Tajine met gemengde groenten en aardappel

Khoresh ghormeh sabzi (rundvlees in groene saus van kruiden)

Plaattaart met witlof en brie

Haverkoekjes

Venkel en knolselderij soep

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Surinaamse bami met paksoi

Raapsteeltjes