Falafel wrap met kool


Dit is de vegetarische variant van de shoarma wrap die je HIER vindt. Sinds ik (bijna) geen vlees meer eet 'verVEGA' ik steeds meer recepten. Wat een groot voordeel is als niet iedereen in je gezin vegetarisch eet. Je kan de basis dan voor iedereen hetzelfde maken en voegt pas later vlees/vervanger toe. Ik neem kant&klare falafel, zelf maken kan natuurlijk maar kost een stuk meer tijd.
Persoonlijk vind ik de falafel van de Plus het lekkerst, pittig en met een bite.

Falafel wrap

4 personen
Bereidingstijd: 15-20 min

400 gr witte kool, in dunne reepjes
1 paksoi, in stukjes
1 rode paprika, reepjes
1 sjalot of kleine ui, gesnipperd
2 knoflook, gesnipperd
1 tl shoarma kruiden
zout en peper naar smaak
wraps
falafel
evt
ijsberg sla
knoflooksaus
pittige saus

Fruit de sjalot met de knoflook zacht aan, voeg de kool en paksoi toe en roerbak 5 minuten. Voeg paprika en kruiden toe en bak nog kort mee. Niet te lang laten staan, anders gaan de groentes hun vocht afgeven en wordt het erg nat.
Bak de falafel en serveer met de wraps.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Plaattaart met witlof en brie

Tagliatelle met wilde spinazie

Haverkoekjes

Spinazie taart

Roti vellen

Shoarma wrap met kool

Weekmenu #14

Beste Burger!!

Dadel pasta

BB met R of Surinaamse Bruine Bonen met Rijst