Pindakoeken
Deze koeken zijn echt super makkelijk en snel. Ik maak ze geregeld als we even snel iets lekkers willen. Er zit vrij veel suiker in, dat kan je verminderen, neem dan wel iets meer amandelmeel want anders klopt de verhouding niet meer. Haal je 50 gr suiker er af voeg dan 50 gr bloem toe.
Pindakoeken
± 15 stBereidingstijd: 30 min
250 gr Pindakaas
100 gr bruine basterdsuiker
100 gr suiker
125 gr amandelmeel
2 eieren
10 gr bakpoeder
Flinke snuf zout
Evt extra pure chocolade om er op te strooien.
Verwarm de oven voor op 180C.
Bekleed 2 bakplaten met papier. Meng alles tot een stevig deeg dat niet te veel plakt. Vorm met je handen balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op 10cm van elkaar op de bakplaat. Ze dijen nogal uit.
Druk ze met je hand, vork of koekjes stempel plat tot 1cm dikte. Bestrooi ze met chocolade.
Bak de koeken in het midden van de oven in 8-10 minuten gaar. Let op het gaat snel. Koekjes hebben de rare gewoonte om pas hard te worden als ze afkoelen, ze komen dus zacht uit de oven.
Laat de koeken op de bakplaat afkoelen.
Op zich kun je ze prima een paar dagen bewaren..... Maar meestal zijn ze binnen on-time op.
Succes er mee.
Reacties