Kaneelbroodjes

Altijd een succes en heerlijk voor een zondagochtend ontbijt.

Kaneelbroodjes

40st

550 gr bloem
8 gr gist
50 gr suiker
240 ml lauwe melk
125 gr zachte boter
2 eieren
5 gr zout
1 tl kaneel

Basterdsuiker
kaneel 

Maak een soepel deeg. Zonder de basterdsuiker en kaneel.
Laat het deeg 45 minuten rijzen. 
Verdeel het deeg in 3 delen. 
Vet het werkblad licht in met olie. Rol een deel deeg uit tot 25x25 cm. Strooi er basterdsuiker en kaneel naar smaak op en rol voorzichtig op. 
Snij er plakken van 1 cm dik van en leg die op een bakplaat met bakpapier. Leg de broodjes losjes tegen elkaar aan. 
Doe dit met al het deeg.
Laat de broodjes nu nog een 30minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180C en bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Ik laat ze op de plaat afkoelen, dan wordt de onderkant lekker plakkerig. 



Reacties

Linnas79 zei…
Jij doet er ook weleens glazuur overheen, waar is dat van gemaakt?
Ik maak dat van roomkaas, bv monchu, poedersuiker en limoen sap en rasp.

Populaire posts van deze blog

Plaattaart met witlof en brie

Pasta met groenten roomsaus

Roti vellen

De kracht van bouillon

Haverkoekjes

Spaghetti aglio e olio + 3 groenten gerechten

Samen eten is een deugd

Couscous met rundvlees

Maaltijd preppen; is dat nou alleen hip of ook gewoon heel handig?

BB met R of Surinaamse Bruine Bonen met Rijst