Baba Ganoush
Van Turkije tot Tunesië, overal, in elke familie is er een eigen recept van dit gerecht.
Verhitte discussies over het wel of niet toevoegen van yoghurt of tahin.
Maar over één ding is iedereen het eens, de gerookte smaak van de aubergine is de beste manier om de eetlust op te wekken.
Je zult dit gerecht dan ook vaak als voorgerecht krijgen in plaatselijke restaurants.
Ook ik heb mijn eigen smaak, gebaseerd op de ganoush die ik in Egypte heb gegeten. Fris en licht zuur.
Maar over één ding is iedereen het eens, de gerookte smaak van de aubergine is de beste manier om de eetlust op te wekken.
Je zult dit gerecht dan ook vaak als voorgerecht krijgen in plaatselijke restaurants.
Ook ik heb mijn eigen smaak, gebaseerd op de ganoush die ik in Egypte heb gegeten. Fris en licht zuur.
Ik maak het gemakkelijk door een pot
gerookte aubergine prut te kopen bij de Turkse winkel. Maar traditioneel moet je eerst de aubergine roosteren op een open vuur, tot ze zwart zijn. Daarna pureren. Baba Ganoush
300 gr gerookte aubergine
4 teentjes knoflook, geraspt
100 gr tahin
80 gr volle Turkse yoghurt
Zee zout
Peper
Limoensap naar smaak
4 teentjes knoflook, geraspt
100 gr tahin
80 gr volle Turkse yoghurt
Zee zout
Peper
Limoensap naar smaak
Mix alles door elkaar en laat minstens een uur op smaak komen.
Voor het eten het in een laag schaaltje doen en giet er hele goede olijfolie op.
Voor het eten het in een laag schaaltje doen en giet er hele goede olijfolie op.
Geniet er van door het oude knapperige brood van de dag er voor te gebruiken als lepel.
Reacties