Rollen maar!
"Mama, maak je vandaag weer loempia's!"
Dit soort vragen ik krijg ik nou aan het ontbijt. Aanleiding was mijn antwoord op hun vraag wat we die dag zouden eten, 'Woknoedels met (vega) balletjes en groeten'
Ik wist dus wat mij te doen stond die middag, loempia's maken. Niet zo veel werk als het lijkt. En je kan er eindeloos mee variëren. Ik maak bijna altijd groenten loempia's. Een mooie manier om de kinderen weer een extra portie groenten te laten eten.
Ik wist dus wat mij te doen stond die middag, loempia's maken. Niet zo veel werk als het lijkt. En je kan er eindeloos mee variëren. Ik maak bijna altijd groenten loempia's. Een mooie manier om de kinderen weer een extra portie groenten te laten eten.
Groente Loempia's (10 st)
pakje loempia vellen (in de diepvries van bv AH)
1 bami groenten paket
1 knoflook, geperst
2 el sambal (optie)
flinke scheut lichte soyasaus/ketjap
flinke scheut lichte soyasaus/ketjap
1 el sesamolie
diepe koekenpan
zonnebloemolie om in de bakken
Laat de loempia vellen in de verpakking ontdooien.
Bak de groenten in een hapjes pan of grote koekenpan. Maak op smaak met de knoflook en soyasaus. Extra zout is niet nodig evt wel wat peper.
Laat de groenten een beetje afkoelen.
Laat de groenten een beetje afkoelen.
Tijd om te rollen!
Leg het vel met de punt naar je toe neer en schep er 1,5 el groenten op. Vouw de onderste punt naar binnen. Vouw dan de zijkanten strak naar binnen en rol de loempia op. Pak de laatste punt vast met wat water met evt een schepje maizena door het water.
Verwarm de olie in de pan. Bak de loempia's in een paar minuten goudbruin.
Variaties:
Stukjes kip
Ei, tijdens het bakken van de groenten toevoegen.
Kleine garnalen. " " " "
Glasmihoen (toko)
Reacties