Herfst soep
Een soepje vol van smaak en super veel groenten. En makkelijk te maken. Dat is ook wel eens fijn.
Pompoen-paprika-tomatensoep
4 personen
2 uien
2 knoflook
1 fles pompoen
2 aardappelen
2 blikje tomaten of 500 gr vers
2 rode paprika
1,5 liter water
1 tl ras el Hanout
1 el grijs zeezout
olijfolie
peper
2 knoflook
1 fles pompoen
2 aardappelen
2 blikje tomaten of 500 gr vers
2 rode paprika
1,5 liter water
1 tl ras el Hanout
1 el grijs zeezout
olijfolie
peper
Snij de ui en knoflook grof en fruit aan in wat olijfolie.
Laat de tomaten uitlekken en vang het vocht op.
Snij de paprika in grove stukken en bak mee met de ui. Bak ook de uitgelekte tomaten even mee. Tot dat er een klein kleurtje aan zit. Snij de pompoen in ringen, schil en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de aardappelen. En doe het in de pan. Bak de ras el Hanout even mee en blus af met de tomatensap en water. Maak op smaak met zout en peper.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en proef. Evt wat zout.
Laat de tomaten uitlekken en vang het vocht op.
Snij de paprika in grove stukken en bak mee met de ui. Bak ook de uitgelekte tomaten even mee. Tot dat er een klein kleurtje aan zit. Snij de pompoen in ringen, schil en snij in blokjes. Doe hetzelfde met de aardappelen. En doe het in de pan. Bak de ras el Hanout even mee en blus af met de tomatensap en water. Maak op smaak met zout en peper.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en proef. Evt wat zout.
Reacties