Granola
In het vorige recept van de koekjes gebruikte ik granola. Dat leverde nogal wat vragen op. Dus vandaag dan maar het recept om zelf granola te maken.
Granola
200 gr Havermout
25 gr sesamzaad
25gr zonnepitten 25 gr chiazaad
50 gr bruine suiker
20 gr kokosolie
2 tl kaneel
25 gr lijnzaad
25 gr sesamzaad
25gr zonnepitten 25 gr chiazaad
50 gr bruine suiker
20 gr kokosolie
2 tl kaneel
25 gr lijnzaad
Verwarm de oven op 180c.
Meng alles behalve het lijnzaad goed door elkaar.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de granola er over. Bak het in de oven tot het mooi bruin is. Geregeld even om scheppen om verbranden te voorkomen.
Helemaal af laten koelen en dan het lijnzaad toevoegen. Lijnzaad kan erg 'zeepig' en bitter worden als het te warm wordt.
In een lucht dichte weckpot weken te bewaren.
Meng alles behalve het lijnzaad goed door elkaar.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de granola er over. Bak het in de oven tot het mooi bruin is. Geregeld even om scheppen om verbranden te voorkomen.
Helemaal af laten koelen en dan het lijnzaad toevoegen. Lijnzaad kan erg 'zeepig' en bitter worden als het te warm wordt.
In een lucht dichte weckpot weken te bewaren.
Reacties